Τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής Κερατσινίου-Δραπετσώνας καθώς και αναπτυξιακά προγράμματα, συζήτησαν σε σημερινή συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Κερατσινίου ο Δήμαρχος, Λουκάς Τζανής, και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Στέφανος Χρήστου.

«Θα πρέπει οι Δήμοι και η Περιφέρεια, να καταρτίσουν από κοινού το αναπτυξιακό σχέδιο της ευρύτερης περιοχής, το οποίο θα πρέπει να έχει αυτοδιοικητική σφραγίδα. Η αποσπασματική δράση δεν θα έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα» δηλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.

Ακολούθως ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας αναφέρθηκε αναλυτικά στις αναπτυξιακές προτεραιότητες του νέου Δήμου, ζητώντας από την Περιφέρεια να σταθεί αρωγός, στην προσπάθεια της Δημοτικής αρχής, για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Το πρώτο μεγάλο θέμα για το Δήμο είναι η κατασκευή του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, το οποίο έχει βαλτώσει τα τελευταία χρόνια, τόνισε ο Δήμαρχος ενώ αναφέρθηκε σε θέματα αποχέτευσης (για την Δραπετσώνα) και οδοποιίας (για το Κερατσίνι), τα οποία, όπως τόνισε, βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση. Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Πράσινη ζωή στην πόλη» το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και στην ανάπλαση του χώρου του Καστρακίου για την οποία υπάρχει ώριμη μελέτη.